22.9.12

1. Φεστιβάλ αφήγησης Κερατέας

afisa kerateas

Διήμερο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κερατέα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012.
Η είσοδος στις αφήγησεις είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των αφηγήσεων

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό, Αφήγηση από τον αφηγητή Δημήτρη Προύσαλη με θέμα
«Κι αυτό θα περάσει: Λαϊκά παραμύθια της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας…»
Ιστορίες σοφίας του χτες απ’ τις άκρες του κόσμου και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για να υποστηρίξουμε και να αλαφρύνουμε το σήμερα και το αύριο των ανθρώπων.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στο προαύλιο της Παναγίας Αμάχαιρη, αφήγηση από τους «Ταξιδευτές των παραμυθιών» με θέμα «Παραμύθι, μύθαρος κι η κοιλιά μας πύθαρος!»
Ιστορίες απίστευτων περιπετειών απ’ τον κόσμο των ζώων από την εποχή εκείνη που τα ζώα είχαν ανθρώπινη λαλιά.
Οι «Tαξιδευτές παραμυθιών» είναι μια παρέα φίλων που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και θέλουν να τα μοιράζονται με το κοινό γιατί πιστεύουν πως με την αφήγηση των ιστοριών ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. Η παρέα των «Ταξιδευτών» αποτελείται από τη Μαρία Καναβάκη, την Έλσα Μητροπούλου-Πάλλα, τη Χρύσα Πορίχη, τη Μαρία Σιταροπούλου και τον Ανδρέα Ραυτόπουλο.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Χαράλαμπου, αφήγηση με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου με θέμα
«Παραμύθι, μύθι, μύθι το κουκί και το ρεβίθι…»
Καμώματα ανθρώπων και ζώων, ιστορίες παράξενες και χιουμοριστικές που κουβάλησε από μακριά η παραμυθού.

Σεμινάριο Αφήγησης
Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10.30 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι στην αίθουσα της «Χρυσής τομής».
Το βιωματικό αυτό σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης και των λαϊκών παραμυθιών θα γίνει με τον παιδαγωγό, ερευνητή, συγγραφέα και παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη. Μπορούν να συμμετέχουν γονείς, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εμψυχωτές, καθηγητές και γενικά όσοι αγαπούν τα παραμύθια και θέλουν να ασκηθούν στον προφορικό λόγο. Το κόστος είναι 20€/άτομο και θα διεξαχθεί αν συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη 20/9. Συμμετοχές-πληροφορίες στα τηλέφωνα 2299069850, 6945779880.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου