4.1.13

Ένα τραπέζι παραμύθια με την Αγνή Στρουμπούλη

Ένα τραπέζι παραμύθια με την Αγνή Στρουμπούλη

Γύρω από ένα τραπέζι. Aκουμπώ τα παραμύθια και σας προτείνω να τα φάμε! Κερνώ κι ένα ποτήρι κρασί. Μου είναι αναγκαία η τελετουργία για να γίνει οποιαδήποτε πράξη, να γινώσει, δηλαδή, ο καρπός της και να γίνει νόημα. Ξεκινάμε από τα στοιχειώδη: τον κύκλο, το σώμα, τον λόγο. Ελπίζω η κόκκινη κλωστή να συνδέσει… ένα τραπέζι παραμύθια... με την Αγνή Στρουμπούλη.

Αγαπημένα Παραμύθια της προφορικής Παράδοσης, γύρω από ένα τραπέζι μ’ ένα ποτήρι κρασί.
3 σαββατόβραδα του Φλεβάρη: 2, 9 και 16 στις 9 το βράδυ, στο Εργαστήρι Μαιρηβή, Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή, τηλ. 210/5222181. Είσοδος 7 ευρώ.

«Εργαστήρι Μαιρηβή»: Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή, τηλ. 210/5222181
info@mairivi.gr | www.mairivi.gr

2.1.13

Οι Πέμπτες των παραμυθιών στο Ακρότεχνο

Οι φίλοι των λαϊκών παραμυθιών και της αφήγησής τους θα μπορούν να έχουν το δικό τους στέκι, αφού όλες οι Πέμπτες του μήνα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2013 αφιερώνονται στον κόσμο των ιστοριών και των μύθων. Στο πατάρι του χώρου τέχνης Ακρότεχνο (Θεμιστοκλέους 31) άνθρωποι που αγαπούν τα παραμύθια και υπηρετούν την αφήγησή τους θα μοιράζονται πολυταξιδεμένα θέματα απ’ τις άκρες του κόσμου και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής. Ιστορίες του χτες που μπορούν να μιλούν για το σήμερα και σμιλεύουν το αύριο θα ακούγονται στον φιλόξενο χώρο τέχνης Ακρότεχνο.

 

Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2013